Політика конфіденційності

Ця Політика конфіденційності персональних даних (далі – Політика) діє відносно всієї інформації, яку психолог, ФОП Соломянова-Кирильчук Катерина Олегівна (далі – Психолог) отримує на своєму сайті kirilchuk.com (далі – Сайт) від користувачів сайту (далі – Користувач).

Інформація може бути отримана у вигляді відправлення листа на пошту Психологу, відправлення повідомлення в месенджери, заповнення форм зворотного зв’язку на сайті, здійснення переходів по сторінках сайту (збір технічної інформації провайдером зв’язку, файли cookie, дані для сервісів збору аналітики google, facebook та ін .)

Використання сервісів Сайту (далі – Сервіси), знаходження власне на Сайті, звернення до Психолога з повідомленням своїх персональних даних означає беззастережну згоду Користувача з цією Політикою і зазначеними в ній умовами обробки його персональної інформації; в разі незгоди з цими умовами користувач повинен утриматися від використання Сервісів, покинути Сайт, зробити відповідні налаштування в своїх інтернет-браузерах (відключити можливість технічної передачі Cookies чи інших аналогічних елементів) засобах зв’язку (в т.ч. антивизначник номера, анонімні дані в соцмережах ) і так далі.

Визначення термінів

1.1. У цій Політиці конфіденційності використовуються такі терміни:
1.1.1. «Оператор даних» – психолог ФОП Соломянова-Кирильчук Катерина Олегівна далі Психолог або Оператор даних.
1.1.2. «Персональні дані» – будь-яка інформація, що стосується прямо або побічно певного або визначається фізичній особі (суб’єкту персональних даних).
1.1.3. «Обробка персональних даних» – будь-яка дія (операція) або сукупність дій (операцій), що здійснюються з використанням засобів автоматизації або без використання таких засобів з персональними даними, включаючи збір, запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, зміна), витяг, використання, передачу (поширення, надання, доступ), знеособлення, блокування, видалення, знищення персональних даних.
1.1.4. «Конфіденційність персональних даних» – обов’язкове для дотримання Оператором або іншим отримав доступ до персональних даних особою вимога не допускати їх поширення без згоди суб’єкта персональних даних або наявності іншого законного підстави.
1.1.5. «Користувач послуг психолога Соломяновой-Кирильчук Катерини Олегівни та інформаційних продуктів (далі – Користувач)» – особа, яка має доступ до Сайту, за допомогою мережі Інтернет або іншим чином, має доступ до контактних даних Психолога (Оператора) і вступає в контакт (задаючи уточнюючі питання , що задає анонімні питання для публічної відповіді в Мережі, що користуються послугами професійного психолога, читає матеріали Сайту, а також інші матеріали (тексти, аудіо, відео) психолога на будь-яких інформаційних майданчиках і вступає у інформаційну взаємодію з повідомленням персональних даних, в тому числі технічне повідомлення (тобто автоматизований збір знеособлених даних системами Сайту і інших майданчиків, сервісів збору аналітики Google, Facebook, і так далі).

1.1.6. «Cookies» – невеликий фрагмент даних, відправлений веб-сервером і зберігається на комп’ютері користувача, який веб-клієнт або веб-браузер кожен раз пересилає веб-серверу в HTTP-запиті при спробі відкрити сторінку відповідного сайту.
1.1.7. «IP-адреса» – унікальний мережеву адресу вузла в комп’ютерній мережі, побудованої за протоколом IP.

Загальні положення

2.1. Використання Користувачем Сайту і інших каналів передачі інформації Психологу означає згоду з цією Політикою конфіденційності та умовами обробки персональних даних Користувача.
2.2. У разі незгоди з умовами Політики конфіденційності Користувач повинен припинити використання Сайту і інших каналів зв’язку з Психолог.
2.3. Справжня Політика конфіденційності застосовується до Сайту і змістом отриманої персональної інформації, переданої Психологу будь-яким іншим шляхом.
Психолог не контролює і не несе відповідальність за сайти третіх осіб, на які Користувач може перейти по посиланнях, доступним на Сайті, в соціальних мережах, на форумах і різних майданчиках, де здійснюється презентація інформації Психолога, а так само не контролює і не несе відповідальності за дії або бездіяльність організацій, технічних і інформаційних систем, фізичних осіб та інших об’єктів і суб’єктів, які отримують або можуть отримати доступ до повідомляються персональних даних легітимним чи ні шляхом (поштові сервіси, провайдери, хостинг, оператори стільникового зв’язку і так далі).
2.4. Психолог не перевіряє достовірність персональних даних, що надаються Користувачем.

Предмет політики конфіденційності

3.1. Справжня Політика конфіденційності встановлює зобов’язання Психолога щодо нерозголошення та забезпечення режиму захисту конфіденційності персональних даних, які Користувач надає при записі на консультацію або в процесі консультування, а також за особистою ініціативою, без подальшої роботи.
3.2. Персональні дані, дозволені до обробки в рамках цієї Політики конфіденційності, надаються Користувачем шляхом заповнення форми для запису на Веб-сайтах Психолога, повідомляються при записі на консультацію за особистою ініціативою або у відповідь на питання Психолога, здійснюваної будь-яким іншим чином (в тому числі через електронну пошту, соціальні мережі, месенджери, форуми та інші засоби комунікації) і включають в себе наступну інформацію:
3.2.1. Ім’я Користувача (найменування, нік, псевдонім);
3.2.2. контактний телефон Користувача або ідентифікатор в Скайпі або іншому мессенджере, який буде використовувати для комунікації і / або роботи;
3.2.3. адреса електронної пошти (e-mail);
3.2.4. конкретні дані, що мають відношення до його особистої історії, обставини життя, біометричні дані;
3.2.5. дані для проходження професійних психологічних тестів.
Необхідні достовірні дані – адреса електронної пошти та телефон (ідентифікатор в Скайпі, іншому мессенджере) і змістовна частина решти інформації (знеособленої, без зв’язку з персональними даними).
3.3. Оператор захищає Дані, в частині їх збереження, і використання в рамках своєї зони відповідальності (тобто, може відкрито використовувати тільки знеособлену інформацію), які автоматично передаються в процесі перегляду і при відвідуванні сторінок, на яких встановлено статистичний скрипт системи Гугл-аналітик, Гугл – вебмастера, Фейсбук-піксель і можуть бути встановлені аналогічні скрипти надалі:
• IP адреса;
• інформація з cookies;
• інформація про браузер (чи іншої програми, яка здійснює доступ до показу реклами);
• час доступу;
• адреса сторінки, на якій розташований рекламний блок;
• реферер (адреса попередньої сторінки)
І інші дані запитувані зазначеними сервісами. Їх точний зміст можна прочитати на сайтах зазначених систем.
3.3.1. Відключення cookies може спричинити неможливість доступу до частин сайтів.
3.3.2. Сайт здійснює збір статистики про IP-адреси своїх відвідувачів. Дана інформація використовується з метою виявлення і вирішення технічних проблем, для контролю відсутності спаму в формах запису на консультацію, для забезпечення безпеки роботи Сайтів, в тому числі для використання можливості блокування відправки повідомлення з потенційно шкідливих IP-адрес, ботів, тролів і інших деструктивних елементів .

3.4. Будь-яка інша персональна інформація не обговорені вище (історія відвідування сторінок, які використовуються браузери і операційні системи і т.д.) підлягає надійному зберіганню і нерозповсюдження, за винятком випадків, передбачених в п.п. 5.2. і 5.3. цієї Політики конфіденційності.
3.5. Будь-яка особиста інформація, обумовлена ​​вище і не обговорені вище (дані про обставини особистого життя, емоційний стан, сенсах, бажаннях, фантазіях, потребах, цінностях і так далі) використовується для консультацій і відповідей Користувачеві, зберігається надійним чином в зоні відповідальності Оператора, в тому числі описаним нижче, і не надається третім особам, за винятком випадків згоди Користувача і / або за законодавством України, постановами суду та інших обов’язкових легітимним причин.

Мета збору персональної інформації користувача

4.1. Персональні дані Користувача Психолог може використовувати в цілях:
4.1.1. Надання Користувачеві послуг професійного психолога
4.1.2. Прийняття рішення про відмову від послуг Психолога (наприклад, коли надані дані дають підстави зробити висновок про необхідність роботи з психологом іншої спеціалізації або про звернення до фахівця іншого профілю – невролог, психіатр, юрист і т.д.).
4.1.3. Встановлення з Користувачем зворотного зв’язку, включаючи відповідь на питання Користувача, обробка запитів і заявок від Користувача, узгодження часу, способу і місця консультацій.
4.1.4. Визначення місця знаходження Користувача здійснюється тільки програмами обліку статистики і, можливо, службами хостингу, і використовуються для уточнення маркетингової (цільової) стратегії Сайту.
4.1.5. Увага! Підтвердження достовірності персональних даних Користувача Психолог не виробляє. Єдина точна інформація, яка передається – це контактні дані (e-mail, номер телефону і т.д.)
4.1.6. Реєстрації користувачів на Сайті НЕ виробляється.
4.1.7. Після відправлення листа або запиту на консультацію Користувачеві приходить автоматичний відповідь від поштового сервісу про доставку, далі надається відповідь Психолога.
4.1.8. Доступ до отриманих персональних даних Користувачам має тільки Психолог – в своїй зоні відповідальності, і існує теоретична можливість протиправного доступу або технічного доступу з боку Сервісів (хостингу, пошти, операторів стільникового або відео зв’язку, месенджерів, соцмереж, майданчиків для роботи з психологами та ін. ). Користувач розуміє і приймає супутні ризики по конфіденційності інформації та надає тільки той обсяг і ступінь достовірності, який забезпечує його безпеку.
4.1.9. Надання Користувачеві відповідей Психолога в рамках його компетенції і об’єктивних можливостей, з урахуванням чинного законодавства України.
4.1.10. Попередження Користувача про скасування / перенесення консультацій, уточнення домовленостей.
4.1.11. Власне для роботи Користувача з Психолог, в разі звернення Користувача безпосередньо на консультації.
4.1.12. Для інших цілей, що відповідають основним цілям роботи Психолога, але не зазначених у Політиці окремо.

Способи і терміни обробки персональної інформації

5.1. Обробка персональних даних Користувача здійснюється в період роботи з Користувачем (відповіді на питання, запис на консультації, і в рамках контрактів, в тому числі і усних на роботу з психологом) і після (в архіві, без передачі третім особам) будь-яким законним способом, в тому числі в інформаційних системах персональних даних з використанням засобів автоматизації або без використання таких засобів.
На сторонніх ресурсах (соціальні мережі, інші майданчики, месенджери і т.д., системи з двостороннім зберіганням інформації – по типу особистих повідомлень) інформація зберігається ПОЗА зони відповідальності і можливостей Психолога, і дозволяється її конфіденційність між Користувачем і Стороною, власником технічної можливості видалення інформації.
5.2. Користувач погоджується з тим, що при повторному зверненні до Психолога пізніше ніж через місяць після завершення роботи, його завдання інформувати Психолога про свої персональні дані заново, якщо такі змінилися, і не відносити це на рахунок міжособистісних відносин в рамках Психологічного Альянсу (співпраці), не сприймати як відкидання себе як особистості, а розглядати суто і виключно як турботу про власну інформаційну безпеку і оптимально можливе виконання вимог закону.

5.3. Персональні дані Користувача можуть бути передані уповноваженим органам державної влади України тільки на підставах та в порядку, встановленим законодавством України.
5.4. При втраті або розголошення персональних даних Оператор інформує Користувача про втрату або розголошення персональних даних, якщо це технічно можливо. (Пояснення: передбачається, що в разі форс-мажору – злому сайту, пошти, сторінок в соціальних мережах, форумів, в тому числі форуму Б17, незважаючи на те, що це ПОЗА зони відповідальності і можливостей Психолога, інформувати про події ПП Користувача і надати психологічну підтримку, якщо в ній буде необхідність і при наявності можливості).
5.5. Психолог вживає необхідних організаційних і технічних заходів для захисту персональної інформації Користувача від неправомірного або випадкового доступу, знищення, перекручення, блокування, копіювання, поширення, а також від інших неправомірних дій третіх осіб.
5.6. Психолог спільно з Користувачем вживає всіх необхідних заходів щодо запобігання збиткам або інших негативних наслідків, викликаних втратою або розголошенням персональних даних Користувача.
5.7. У разі якщо Користувач здійснює запис консультацій або бесід з Психолог без прямих відкритих домовленостей, то він бере на себе всі ризики і наслідки порушення Політики Конфіденційності, і самостійно справляється з будь-якими наслідками.
У разі, якщо використання саме його несанкціонованих програм та інших спосіб робити записи, копіювати і поширювати інформацію послужило способом доступу до конфіденційної персональної інформації інших користувачів, він приймає на себе всі ризики і наслідки, в тому числі офіційного пред’явлення позовів про відшкодування шкоди з боку інших користувачів і Психолога, в разі, якщо такі відбудуться (за умови, що буде встановлено джерело порушення конфіденційності).

Обов’язки сторін

6.1. Користувач зобов’язаний:
6.1.1. Надати інформацію про персональні дані, необхідну для здійснення запису на консультації, відповіді на поставлені запитання, і проведення психологічної роботи (від діагностики до корекції, відповідно до чинного законодавства України)
6.1.2. Оновити, доповнити надану інформацію про персональні дані в разі зміни даної інформації – в частині контактних даних.
Надавати іншу особисту інформацію з урахуванням політики конфіденційності та дбати про свою безпеку з урахуванням сучасних реалій.
6.2. Психолог зобов’язаний:
6.2.1. Використовувати отриману інформацію виключно для цілей, зазначених у п. 4 цієї Політики конфіденційності.
6.2.2. Забезпечити зберігання конфіденційної інформації в таємниці, не розголошувати без попередньої письмової згоди Користувача, а також не здійснювати продаж, обмін, опублікування, або розголошення іншими можливими способами переданих персональних даних Користувача, за винятком п.п. 5.2. і 5.3. цієї Політики Конфіденційності.
6.2.3. Вживати заходів обережності для захисту конфіденційності персональних даних Користувача згідно з порядком, який зазвичай використовується для захисту такого роду інформації в існуючому діловому обороті.

Відповідальність сторін

7.1. Психолог несе відповідальність відповідно до чинного законодавства України за порушення Політики Конфіденційності, за винятком випадків, регульованих судовими рішеннями і т.д. (Зобов’язуючими інформувати відповідні Органи або відповідальних членів сім’ї – близьких, лікарів і т.д.).
7.2. У разі втрати або розголошення Конфіденційної інформації Психолог не несе відповідальність, якщо дана конфіденційна інформація:
7.2.1. Стала публічним надбанням до її втрати або розголошення.
7.2.2. Була отримана від третьої сторони до моменту її отримання Психолог.
7.2.3. Була розголошена за згодою Користувача.
7.2.4. Була розголошена всупереч бажанню і наміру Психолога (злом, прослушка, хакерські атаки, «витоку» в структурах на яких розміщені комунікаційні канали зв’язку – Сайти, пошта та ін.)
7.2.5. Була розголошена Користувачем або доступ до інформації було отримано з боку Користувача.

Вирішення суперечок

8.1. До звернення в суд з позовом у спорах, що виникають із відносин між Користувачем Сайту і Психолог, обов’язковим є пред’явлення претензії (письмового пропозиції про добровільне врегулювання спору).
8.2. Одержувач претензії протягом 30 календарних днів з дня отримання претензії, письмово повідомляє заявника претензії про результати розгляду претензії.
8.3. При не досягненні угоди суперечка буде переданий на розгляд до судового органу відповідно до чинного законодавства України.
8.4. До цій Політиці конфіденційності та відносин між Користувачем і Психолог застосовується чинне законодавство України.
Додаткові умови
9.1. Психолог має право вносити зміни в справжню Політику конфіденційності без згоди Користувача, розміщуючи нову з позначкою від якого числа.
9.2. Нова Політика конфіденційності вступає в силу з моменту її розміщення на Веб-сайтах, якщо інше не передбачено новою редакцією Політики конфіденційності.
9.3. Всі пропозиції або питання по цій Політиці конфіденційності слід повідомляти на solomianova.kyrylchuk@gmail.com Психологу

9.4. Короткий зміст Політики конфіденційності:

  • Психолог бере достовірні дані: тільки контактні,
  • Інформація зберігається під час роботи (в повному обсязі, необхідному для роботи Користувача і Психолога) + після (в архіві, тільки контактні дані),
  • на паперових носіях зберігаються персональні дані: дата сесії, ім’я (або нік), основні мішені і питання для роботи, що Користувач надав сам в письмовому вигляді (малюнки, заповнена анкета та ін.). Дані на паперових носіях зберігаються в шафі, яка замикається на ключ. Можливість несанкціонованого доступу сторонніх осіб до даних – виключена,
  • в разі, якщо випадок виноситься на супервизию, то або повністю деперсоналізіруется (аж до зміни статі, країни, міста, кількості дітей та ін. Клієнта, або яка надається з використанням кодованої форми – казки, символи, тощо.), Або виходить письмове згоду Користувача (клієнта), якщо здійснюється відео, аудіо запис супервізії (інтервізії), при цьому, по можливості, дані все-одно деперсоналізіруются.
  • якщо якась достовірна персональна інформація стає відома випадково (Користувач розповів, написав і т.д.) на неї поширюється режим Політики Конфіденційності,
  • дані, які збирають системи статистики Гугл, Фейсбук та ін. Використовуються тільки для аналізу маркетингових стратегій,
  • надаючи персональні дані в рамках роботи з психологом, враховуйте ступінь їх достовірності та можливості вас ідентифікувати. Якщо ви їх надаєте, отже підтверджуєте свою згоду на обробку, зберігання і використання цих даних відповідно до Політики Конфіденційності
  • реєстрації на Сайті немає.
    Оновлено 03 вересня 2021 року

Угода про обробку персональних даних

Психолог ФОП Соломянова-Кирильчук Катерина Олегівна, як Оператор персональних даних поважає ваше право і безумовно дотримується конфіденційність при заповненні, передачі та зберігання ваших персональних даних. Отримання послуг через сайт, який належить Соломяновой-Кирильчук Катерині Олегівні, означає вашу згоду на обробку ваших персональних даних.

Під персональними даними мається на увазі інформація, що відноситься до суб’єкта персональних даних, зокрема – прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, адреса, телефон, адреса електронної пошти та інші дані, що відносяться законом про Закону України «Про захист персональних даних» до категорії персональних даних .

Метою обробки персональних даних є надання послуг клієнтам психолога Соломяновой-Кирильчук Катерини Олегівни. Користувач, заповнюючи форму з контактними даними, що включають його персональні дані, а також персональні дані його неповнолітньої дитини, батьком або представником якого він є, підтверджує свою згоду на обробку та зберігання Оператором персональних даних будь-якими необхідними для надання послуг способами.

Більш детально ознайомитися з принципами діяльності Оператора в області захисту і обробки конфіденційної інформації користувачів та інших осіб ви можете в розділі «Політика конфіденційності».